"Copiii fără etichete" este o campanie de comunicare împotriva violenţei asupra copiilor (fizică, verbală, emoţională), implementată de Organizaţia Salvaţi Copiii, prin care se urmăresc conştientizarea nivelului crescut de violenţă la adresa copiilor din România, promovarea unor metode pozitive de educare a acestora în familii şi în sistemul de educaţie, promovarea unor politici publice moderne pentru susţinerea metodelor pozitive de educaţie parentală şi a sănătăţii mentale a copiilor de către autorităţile publice, precum şi a unor bune practici pentru educarea copiilor romi, ca mod de integrare socială şi de combatere a discriminării la adresa acestora.
Campania reprezintă un răspuns la realităţile identificate prin cercetarea "Abuzul şi neglijarea copiilor – Studiu sociologic la nivel naţional": peste 60% din părinţii din România îşi bat copiii, 33% din copii sunt jigniţi şi etichetaţi la şcoală, iar în cazul a 86% din elevi, cadrele didactice reacţionează prin ceartă şi umilinţă în situaţii de greşeală; 7% din copii afirmă că au fost bătuţi de profesori. Copiii romi şi cei din mediul rural sunt cei mai expuşi.
Prin campania "Copiii fără etichete", Salvaţi Copiii îşi propune să conştientizeze şi să genereze o schimbare de atitudine faţă de modul de educare a copiilor, punând în lumină ceea ce este dincolo de violenţă, etichete şi stigmat: copilul, cu nevoile lui şi cu potenţialul său enorm, poate fi împlinit armonios prin educaţie pozitivă. Doar crescând copiii fără etichete îi putem ajuta să se facă oameni mari!
"Copiii fără etichete" este o campanie de comunicare împotriva violenţei asupra copiilor (fizică, verbală, emoţională), implementată de Organizaţia Salvaţi Copiii, prin care se urmăresc conştientizarea nivelului crescut de violenţă la adresa copiilor din România, promovarea unor metode pozitive de educ