Rezultatele ultimului sondaj efectuat la nivelul UE de departamentul specializat al Comisiei Europene, Eurostat, arată că cele 70 de procente de care s-a bucurat USL anul trecut la alegeri s-au evaporat în doar şapte luni, reducându-se la numai o treime. Interesant este totuşi că un procent similar - 72 la sută dintre europeni, în medie - acordă încredere guvernelor ţărilor lor, în vreme ce câştigătorii alegerilor parlamentare din România mai au susţinerea a doar 26 la sută din populaţie. Cea mai drastică scădere, nici măcar Guvernul Boc nu a păţit-o în aşa hal. Cât despre usl-işti, aceştia tac mâlc şi speră ca lumea să nu-şi amintească de tonul profund patriotic pe care cereau demisia şefului statului, în timpul păguboasei aventuri cu suspendarea de anul trecut, pe motiv că ar fi pierdut susţinerea majorităţii populaţiei. Este principiul dublei măsuri, regula de funcţionare nr. 1 a politicii în România.
Prăbuşirea audienţei USL, laolaltă cu scăderea accentuată a ton(us)ului şi popularităţii televiziunilor care încă susţin alianţa aflată la guvernare, se datorează marasmului economic pe care 90 la sută dintre români îl văd şi îl resimt (conform rezultatelor aceluiaşi sondaj), dar pe care cei din PSD şi PNL se fac frate cu cine nu trebuie ca să-l deghizeze în roz. Pentru dânşii e o atitudine cât se poate de normală, cât timp averile li se umflă continuu, chiar şi atunci când pe unii dintre ei îi paşte puşcăria - vezi seria nesfârşită Becali, Fenechiu, Voiculescu, Boldea etc. etc. "Depinde la ce televiziune te uiţi", susţine cinic premierul, confirmând pasa proastă în care se află emisiunile politice.
Şi mai puţini români şi-au păstrat încrederea în Parlament - dotat de USL cu o aglomeraţie fără precedent, ineficientă şi, în consecinţă, inutilă. Sigur că premierul copilot (sau copy/paste) ar prefera să accelereze şi să paseze toată vina Parla