„Cred cã legile României ar trebui sã tinã cont una de alta, într-unele suntem obligati sã intrãm în AGA, altele ne considerã cã suntem incompatibili. Asociatiile de dezvoltare intercomunitarã, unde suntem toti presedintii, toti primarii, ANI te considerã incompatibil, iar o altã lege spune cã trebuie sã faci parte din aceste Agentii de Dezvoltare” –Mircea Ioan Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.
Primarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene din tarã cer la modul imperativ ca Legea ANI sã fie modificatã în sensul armonizãrii cu celelalte legi, care o contrazic. Modificarea legii ANI este cerutã cu insistentã de liderii PNL si PSD din teritoriu, multi dintre ei temându-se cã îsi vor pierde mandatul din cauza aplicãrii legii. Mai multi sefi de Consilii Judetene, dar si primari ai USL au fost declarati incompatibili de Agentia Nationalã de Integritate, deoarece au participat în consiliile de administratie ale societãtilor aflate în subordinea lor, relateazã Gândul.
Surpriza neplãcutã pentru sefii din teritoriu o poate constitui prezenta primarilor si a presedintilor de Consilii Judetene în Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitarã (ADI). Acestia se tem cã ANI va începe sã verifice si activitatea lor în ADI
si pot apãrea situatii de conflicte de interese. În Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitare sunt prezenti peste 90% din primarii si sefii de CJ din tarã.
Dragnea a promis o reglementare clarã
La ultimele sedinte ale conducerii PNL si PSD, subiectul modificãrii legii ANI a fost intens dezbãtut, toti ochii fiind pe vicepremierul Liviu Dragnea. Potrivit liderilor USL din teritoriu, Dragnea le-a promis cã în aceastã toamnã, Guvernul va veni cu o modificare la legea ANI, prin care situatiile de incompatibilitate si conflict de interese sã fie mai clar reglementate, conform pesurse.ro. Potrivit legii 161/2003 f