Proprietarii mai multor clădiri din Centrul Vechi al Balşului continuă să-şi neglijeze construcţiile care au fost realizate cu mai bine de un secol în urmă, lucru care pune în pericol trecătorii. Cei care locuiesc în zonă evită de fiecare dată să treacă pe sub balcoanele acestor construcţii.
Casele cochete retrocedate după mai multe procese proprietarilor de drept nu au reprezentat cu adevărat o prioritate pentru proprietari. Deşi sunt cele mai importante obiective turistice din Balş, casele care au deservit de-a lungul vremii drept instituţii de învăţământ şi nu numai arată deplorabil. Tencuiala cade, lucrările de întreţinere par să lipsească cu desăvârşire. Singura care a fost „scăpată” de la dezastru a fost casa monument istoric Mihail Drumeş, care a fost reabilitată, în urmă cu patru ani, de către fostul deputat de Balş, Valeriu Steriu, care a transformat-o în sediu de partid. Centrul vechi, se pare, nu a prezentat un interes nici pentru celelalte partide din Balş, dat fiind costul foarte mare al lucrărilor de reabilitare, aşa că majoritatea dintre ele au ales să „coabiteze” în aceeaşi clădire de vizavi de primărie, care a deservit în trecut ca bibliotecă orăşenească şi în care funcţionează, astăzi, un club al copiilor şi un club pentru pensionari. Un etaj al acesteia a fost retrocedat anul trecut, iar reprezentanţii primăriei şi-au exprimat interesul de a înfiinţa şi un muzeu al oraşului în aceeaşi locaţie.
„Mi-e frică să trec pe sub balcoanele acestor case”
Locuitorii Centrului Vechi din Balş se tem să meargă pe trotuarul deasupra căruia se află balcoanele caselor construite la sfârşitul secolului XVIII şi începutul secolului XIX. Aceştia le cer proprietarilor să ia măsuri înainte ca bucăţile de tencuială să cadă cuiva în cap.
„Mai bine merg pe stradă, printre maşini, chiar dacă aici e mereu o circulaţie foarte aglomerat