Cercetatorii americani sustin ca persoanele care sar peste micul dejun pot slabi. Ei au facut experimente in care au comparat efectul micului dejun asupra greutatii oamenilor.
Specialistii de la universitatea americana Cornell sustin ca lipsa micului dejun poate fi o metoda sanatoasa de a pierde in greutate, scrie CBS News. Carly R. Pacanowski, cercetator implicat in acest studiu, spune ca ar trebui sa ne reevaluam obiceiul care implica micul dejun in fiecare zi, daca vrem sa slabim.
Specialistii in nutritie au publicat un articol in revista "Physiology and Behaviour" in care expun rezultatele a doua studii efectuate in aceasta privinta. Ei au studiat 25 de participanti care au mancat regulat dimineata sau au sarit peste micul dejun. In cadrul primului studiu, acestia au dat participantilor un mic dejun de 335 de calorii (bogat in carbohidrati), de 360 de calorii sau nu le-au dat acestora nimic de mancare dimineata.
Avantaj pentru cei care nu iau micul dejun
Pana acum, specialistii sustineau ca persoanele care nu iau micul dejun au un aport caloric mai mare in timpul zilei. Acum, dupa efectuarea acestor studii, ei afirma ca nu exista nicio diferenta. Totusi, micul dejun potoleste foamea oamenilor pe parcursul zilei, sustin ei. Un al doilea experiment facut in cadrul acestui studiu a implicat participanti care au luat un mic dejun copios.
Comparand caloriile consumate de ei intreaga zi fata de cei care nu au luat micul dejun, s-a constatat ca persoanele care au sarit peste prima masa a zilei au consumat mai putine calorii intr-o zi, numarul mediu de calorii care a facut diferenta fiind de 400. Expertii au tinut sa precizeze faptul ca rezultatele se aplica doar in cazul adultilor sanatosi, cei care sufera de diabet avand un alt regim care le impune micul dejun.
Cercetatorii americani sustin ca