Se sărează fileurile de şalău proaspăt şi se aşază în tigaia încinsă bine. Se rumenesc pe ambele părţi, apoi se adaugă seminţele de dovleac şi de in timp de 10 secunde, peste care se pun supa împreună cu untul, piperul, ardeiul iute şi usturoiul. Dăm totul într-un clocot, apoi aşezăm într-o tăviţă, având grijă ca seminţele să rămână deasupra. Se introduc la cuptor circa şapte minute, la 180 de grade. Într-o crăticioară preparăm un risotto din 70 g de orez, parmezan, smântână dulce şi, la sfârşit, adăugăm lingura de zeamă de sfeclă roşie şi puţin usturoi. Sosul este tipic olandez, făcut pe bain-marie cu gălbenuşul de ou, reducţia de vin cu condimente, zeama de lămâie şi un strop de apă, apoi adăugăm picătură cu picătură untul clarificat în prealabil.
Ingrediente
-file de şalău 200 g
-unt 100 g
-seminţe de dovleac 30 g
-seminţe de in 10 g
-sare 3 g
-ardei iute ½
-piper 2 g
-supă de legume 100 ml
-orez 70 g
-zeamă de sfeclă roşie 1 lingură
-smântână dulce 1 lingură
-parmezan 10 g
-usturoi 10 g
-ulei măsline 20 ml
-ou
-reducţie de vin cu condimente 1 lingură
-lămâie ½ Se sărează fileurile de şalău proaspăt şi se aşază în tigaia încinsă bine. Se rumenesc pe ambele părţi, apoi se adaugă seminţele de dovleac şi de in timp de 10 secunde, peste care se pun supa împreună cu untul, piperul, ardeiul iute şi usturoiul. Dăm totul într-un clocot, apoi aşezăm într-o tăviţă, având grijă ca seminţele să rămână deasupra. Se introduc la cuptor circa şapte minute, la 180 de grade. Într-o crăticioară preparăm un risotto din 70 g de orez, parmezan, smântână dulce şi, la sfârşit, adăugăm lingura de zeamă de sfeclă roşie şi puţin usturoi. Sosul este tipic olandez, făcut pe bain-m