O localitate aflată pe dealurile din Timiş, la 30 de kilometri de Timişoara, a reînviat datoriotă iubitorilor de cai. Complexul hipic oferă condiţii pentru cabaline ca în occident
Văzând ce s-a realizat la Herneacova, o localitate uitată de lume pe dealurile Recaşului, îţi vine să exclami: “Se poate şi în România!”. Este adevărat că pentru asta e nevoie de mulţi bani, însă şi de pasiune.
Meritele aparţin milionarului Georgică Cornu şi nu e puţin lucru să transformi o localitatea de pe dealurile Recaşului într-o zonă turistică. Şi totul datorită unui centru de chitaţie unic pe meleagurile noastre.
Baza Hipică de la Herneacova este fără îndoială cea mai modernă din ţară. A costat peste 6 milioane de euro. Pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, s-a ridicat un veritabil palat al cabalinelor. Totul realizat după planuri care respectă cerinţele occidentale.
Complexul, care are o arhitectură spectaculoasă: două tribune, iar o aşa zisa peluză se află după geamurile unui restaurant. Spectatorii pot să privească ce se întâmplă în arenă direct de la masă.
Manejul are sistem de ventilaţie modern, irigarea nisipului se face prin pardoseală (se evită astfel formarea prafului), are două căi de acces lateral şi una principală pentru cuplurile cai - călăreţ, două tribune cu scaune, posturi de comentatori.
Două arene şi în aer liber
Complexul are 40 de boxe individuale pentru cai, care trăiesc aici ca în Anglia, unde se ştie ce înseamnă respectul pentru aceste animale. Toate boxele sunt construite din lemn de esenţă tare şi ecologic. Există adăpători automate. Pardoseala boxei, moale şi elastică, este din covoare de cauciuc special destinate, facând extrem de uşoară igienizarea boxei. Manejul găzduieşte cai din diferite rase, în regim de pensiune.
“Este o investiţie impor