Lanţul de restaurante Li-Wu, faimos peste hotare, a ajuns de ceva timp şi în Bucureşti. Una dintre principalele caracteristici ale acestor localuri vietnameze este modul sănătos în care sunt gătite delicatesele asiatice – fără ulei sau alte grăsimi.
Unele dintre puţinele restaurante bune cu specific vietnamez din Bucureşti sunt cele care fac parte din lanţul Li-Wu, faimos în Cehia, acolo unde sunt deschise peste 45 de unităţi de acest fel. Deocamdată, în Bucureşti sunt deschise trei – pe Şoseaua Ştefan cel Mare nr. 26, sector 2, pe strada Gabroveni nr. 61, sector 3, şi în mallul Sun Plaza, de pe Calea Văcăreşti nr. 391, sector 4.
Bucătari profesionişti vietnamezi
Bucătarii de la Li-Wu – care sunt vietnamezi get-beget – gătesc fără a folosi ulei sau alte grăsimi. "La noi se găteşte doar pe bază de supe de pui, de vită sau apă. Nu se foloseşte ulei decât în cazul pieptului de raţă, care nu poate căpăta faimoasa crustă decât dacă este uşor călit în ulei", a explicat directorul executiv al Li-Wu, Adriana Birlica. Ea a mai spus că se folosesc în toate reţetele, din abundenţă, ierburi benefice pentru corp, de aceea "mâncarea vietnameză este una dintre cele mai sănătoase de pe planetă".
Mâncare rapidă, sănătoasă şi consistentă
Preparatele vietnameze se consumă, în general, cu orez sau tăieţei din orez sau grâu, dar şi cu o abundenţă de condimente şi verdeţuri. În plus, condimentele precum menta, chili sau busuiocul thailandez ajută digestia şi combat inflamaţiile. Aceste detalii fac din restaurantele Li-Wu destinaţiile ideale pentru cei care vor să mănânce gustos şi sănătos. Localurile au fost gândite special pentru oamenii grăbiţi, foarte ocupaţi, care vor să ia un prânz sănătos, consistent, dar şi la un preţ accesibil, având în vedere că toate porţiile depăşesc 300 de grame, dar nu şi 20 de lei. Cei d