"Rosiile" false din piete, un singur leac pentru o mie de boli, mai bune decat merele. Daca-l vezi, poti sa juri ca-i rosie, dar odata ce-l gusti iti dau seama ca exoticul fruct kaki are un gust care oscileaza intre piersica si pepene galben. Puterea sa consta in paleta variaza de vitamine (complex de B-uri, calciu fosfor si magneziu), dar mai ales in continutul bogat de tanin, un puternic antioxidant care protejeaza inima si lupta impotriva tumorilor din organism. Indepartatele China, Brazilia si Coreea sunt trei tari care au dezvoltat un adevarat cult pentru acest fruct care se coace toamna. Este numit si fructul zeilor, datorita dulcetii iesite din comun. Un studiu recent apartinand Reuters Health, din New York, arata ca fructele kaki sunt superioare merelor, mai ales in privinta sanatatii inimii, ca urmare a taninilor pe care ii contine, antioxidanti puternici. Mai mult, desi are relativ multe calorii, 70 pe suta de grame, fructul este recomandat si celor care tin la silueta, fiindca aduce un aport considerabil de fibre. In plus, kakiul combate cu eficienta diareea si incetineste raspandirea bacteriile virale, pentru ca reprezinta o "bomba" de vitamina C, scrie DoctorulZilei.ro.
Consumul de cafea scade riscul de suicid. Cateva cesti de cafea pe zi reduc riscul sinuciderii cu aproape 50%, sustine un nou studiu realizat la Harvard, SUA. "Spre deosebire de celelalte investigatii, acum am reusit sa stabilim o legatura intre consumul de bauturi cu cafeina si cele decafeinizate si sa identificam cafeina ca principalul canididat pentru efectul de protejare al cafelei", a declarat cercetatorul-sef, Michel Lucas. Autorii cercetarii au descoperit ca riscul sinuciderii la adultii care beau doua-trei cesti pe zi de cafea obisnuita este cu 50% mai scazut, decat la cei care beau cafea decafeinizata sau nu beau deloc cafea. Cafeina nu doar ca stimuleaza sistemul ner