Românii sunt conectaţi la internet, dar au WC-ul în curte. Au mai rămas 100 de localităţi fără Internet în toată ţara, în timp ce peste o treime dintre locuinţe sunt fără canalizare, iar unele nu sunt racordate nici măcar la reţeaua de curent electric.
86% din totalul gospodăriilor din România se pot conecta la internet prin cablu. Reţelele fixe care permit furnizarea de internet în bandă largă acoperă peste 10.200 de localităţi din ţară. Situaţia este şi mai bună în ceea ce priveşte acoperirea cu reţele mobile. Peste 99% din gospodării se pot conecta la internet de mare viteză, prin acestea. La finalul anului trecut, doar 100 de localităţi din România nu aveau acces la internet.
Botoşani este judeţul cu cei mai puţini locuitori fără internet. Doar 9,1% dintre botoşăneni sunt conectaţi la reţeaua informatică mondială. Pe locul doi se află Teleorman, unde 9,5 % din români au internet, iar pe locul trei Vaslui, cu un procent de 10,6%.
Conform unui studiu citat de gândul.info, ţara noastră se află pe al treilea loc în lume în ceea ce priveşte viteza medie de descărcare a datelor. În primele trei luni ale anului, aceasta a fost de aproape 48 de megabiţi pe secundă, cu 10 megabiţi mai mare decât viteza olandezilor sau a belgienilor.
Deşi suntem fruntaşi în privinţa internetului, la alte capitole stăm jalnic. 38% din locuinţe au WC-ul în curte, 35% nu au acces la canalizare, iar una din trei case nu este racordată la reţeaua de apă. În 3% dintre locuinţe, oamenii se pot conecta la internet doar la lumina lumânării.
Citeşte mai multe despre: wc curte internet conectare localitati retele fixe viteza
Românii sunt conectaţi la internet, dar au WC-ul în curte. Au mai rămas 100 de localităţi fără Internet în toată ţara, în timp ce peste o treime dintre locuinţe sun