Candidaţii care au depus contestaţii la examenul de Definitivat, cu speranţa că vor obţine un punctaj mai mare, au avut o surpriză neplăcută pentru că în cele mai multe dintre cazuri nota a rămas neschimbată, iar unii s-au trezit cu o notă mai mică faţă de cea obţinută iniţial. De exemplu, un candidat care a susţinut proba la Limba şi Literatura Engleză, didactica acesteia şi elementele pe-dagogice şi psihologie a educaţiei a contestat rezultatul obţinut iniţial, respectiv 6,12, dar s-a trezit după contestaţie cu nota 4,94. De micşorări de notă au avut parte 9 dintre cei 27 de candidaţi care au depus contestaţie, dife-renţele variind între câteva zeci de sutimi şi aproape 2 puncte. Dintre cele 16 contestaţii admise, 7 lucrări au obţinut o notă mai mare. Alte 11 contestaţii au fost respinse.
Potrivit datelor finale, la nivelul judeţului Vrancea, 44 candidaţi au obţinut note peste 8, dobândind astfel dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Promovarea la nivelul judeţului a crescut după soluţionarea contestaţiilor de la 48,78% la 53,65%. Prin urmare, judeţul Vrancea se situează deasupra clasamentului pe ţară în ceea ce priveşte promovarea la examenul de Definitivat. Astfel, la nivel de ţară, după soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovare este de 51,26%, respectiv 3.409 candidaţi. Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în judeţul Gorj - 82,35%, iar cel mai scăzut în judeţul Călăraşi - 33,33%. Printre candidaţii care au reuşit să promoveze examenul, la nivel naţional, 32 au obţinut note de 10. Printre aceştia se numără şi educatoarea Alexan-drina Anton, de la Grădiniţa nr.16 din Focşani.
Pentru sesiunea din acest an, Mi-nisterul Educaţiei Naţionale a decis ca nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ să fie 8 şi nu 7 ca până acum. O altă noutate adoptată de Minister a fost acordarea dre