A fost lansat pe piată primul hamburger din carne de vită produsă artificial în laborator. Cei care l-ar cumpăra, fie doar şi din curiozitate, este mare, dar sunt foarte puţini aceia care îşi permit să plătească 290.000 de euro pe unul.
Potrivit Daily Mail, hamburger din carne artificială ar putea ajunge pe rafturile supermarket-urilor în cel mult şase săptămâni.
De altfel, săptămâna viitoare, primul hamburger de vită artificial va fi servit la un restaurant exclusivist din Londra. Pentru ca numeni să nu aibă surprize preţul "inaugural" a fost anunţat: 250.000 de lire sterline (290.000 de euro).
Acestă sumă uriaşă de "pornire" reprezinta banii investiţi pentru producerea, în regiune, a prototipului hamburgerului artificial.
Cu o greutate de 142 de grame, carnea din hamburger a fost produsă în laborator de echipa profesorului Mark Post, a universitatea Maastricht.
Carnea sintetică din care este produsă provine din celule stem de vacă, reproduse în eprubetă.
Mark Post crede că producerea artificială a hranei ar putea rezolva pe viitor problemele din industria cărnii.
"În prezent, folosim 70% din capacitatea noastră agricolă pentru a produce carne de bovine. Este nevoie de o alternativă. Dacă nu facem ceva, carnea va deveni un aliment foarte scump, un aliment de lux", a explicat profesorul.