DJ încă din anii ‘70 în staţiunea tineretului şi om de radio, de aproape 35 de ani, Andrei Partoş îşi aminteşte de perioada în care muzica era principala atracţie, pe plajă şi în discoteci. Realizatorul emisiunii „Psihologul Muzical“ de la Radio România Actualităţi vorbeşte despre petrecerile de altădată, concursurile de pe litoral şi întâlnirile marilor artişti.
Dacă astăzi moda estivală se traduce mai mult prin carnavalurile primarului Radu Mazăre şi petrecerile cu animatoare, Andrei Partoş îşi aminteşte de anii glorioşi în care muzica era regina balului. „Discoteca începea la ora 20.00, la Vox Maris, şi se termina la ora 23.00. Se cânta mult la chitară, se producea mult folk, nu era o problemă că n-avem priză. Oamenii veneau cu instrumente şi cântau. La vremea aceea, deveneam DJ numai dacă primeam un atestat şi treceam peste anumite probe”, spune specialistul care alegea muzica pentru turiştii români şi străini de pe plajă.
“La Radio Vacanţa Costineşti puneam muzică pentru 15.000 de oameni care ne ascultau şi ne ofereau feedback, aceea era adevărata relaţie cu publicul”, analizează cel care a format echipă cu Mihai Murat, Mihai Constantinescu şi Lilian Zamfiroiu. “Ziua, actorii se aşezau în faţa sediului Radio Vacanţa, în nisip, iar publicul punea întrebări şi noi plimbam microfonul ca să ne răspundă. Era altă relaţie între consumatorul de artă şi ofertant. Veneau producători, regizori, scenarişti şi toţi oamenii care se implicau în fenomenul muzical”, spune specialistul.
Mai multe despre ce a însemnat distracţia estivală de atunci şi ce înseamnă ea astăzi povesteşte Andrei Partoş marţi, începând cu ora 11.00, pe adevărul.ro.
Complementar profesiei de DJ, Andrei Partoş a studiat psihologia şi a scris la diverse publicaţii, printre care “Pop”, “Rock & Sport”, “P.R & Show”, “Expres Magazin”, “Universul Radio”, “Q Magazine”, “Săptămâna