Pe o căldură greu de suportat, Ziua Imnului Naţional al României a fost sărbătorită, luni dimineaţă, în Piaţa Dacia din municipiul Buzău. Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului - Judeţul Buzău, Garnizoana Buzău şi Palatul Copiilor. Din cauza căldurii, unui copil i s-a făcut rău.
Pe un soare arzător, astăzi s-a sărbătorit şi la Buzău Ziua Imnului Naţional. Reprezentanţii instituţiilor participante au evocat semnificaţia zilei, după care a fost oficiat un ceremnial religios.
A urmat un moment artistic realizat de către elevii de la Palatul Copiilor. Îmbrăcaţi în costume populare, cu cămăşi cu mâneci lungi şi veste negre, deşi temperatura pe plaoul din Piaţa Dacia trecea lejer de pragul de 40 de grade Celsius, copiii au cântat, au dansat şi au recitat poezii timp de de aproape 40 de minute.
La un moment dat, pentru că n-a mai spurtat căldura de pe platou, unui copil i s-a făcut rău şi a părăsit ansamblul popular, pentru a lua loc la umbră. El şi-a revenit în câteva minute, după ce a băut un pahar de apă rece.
La final, participanţii la manifestare, oficialităţi şi militari, au cântat imnul naţional iar evenimentul s-a încheiat cu o defilare a militarilor din Garnizoana Buzău, şi ei toropiţi şi de căldura de afară pentru a marca acest eveniment.
29 iulie este Ziua Imnului Naţional al României , "Deşteaptă-te, române!". În această zi, în anul 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, în faţa unei numeroase asistenţe, după ce s-a citit noua Constituţie, un grup de tineri, avându-l în frunte pe Anton Pann, a intonat pentru prima oară imnul Revoluţiei paşoptiste "Deşteaptă-te, române", devenit după Revoluţia din 1989 imnul naţional al României.
Citeşte şi: VIDEO O fetiţă de 7 ani a impresionat publicul şi autorităţile prezente la Ziua Imnului Naţional