Sute de producători agricoli din zona comunelor Vîrşolţ, Pericei şi Crasna rămân cu marfa nevândută în lipsa unor pieţe de desfacere.
Producţia de legume obţinută în acest an în judeţul Sălaj este mai mare cu aproape 30 la sută, potrivit datelor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Sălaj. Numai că şi de această dată, în cea mai mare parte, legumele rămân nevândute, în condiţiile în care legumicultorii nu au piaţă de desfacere. Legumele sunt vândute fie pe marginea drumului, fie în pieţele locale din Crasna, Sărmăşag sau, în cel mai bun caz, în municipiul Zalău. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Sălaj apreciază că legumicultorii trebuie mai întâi să se asocieze, măsură care are şanse mari de a le asigura o piaţă de desfacere, astfel încât să obţină măcar un minim de profit din activitatea desfăşurată. Legumicultorii solicită înfiinţarea unor depozite pentru preluarea, sortarea şi furnizarea necesarului de legume în marile magazine, dar autorităţile locale susţin că o astfel de investiţie trebuie realizată în primul rând prin demersurile producătorilor agricoli.
Sute de producători agricoli din zona comunelor Vîrşolţ, Pericei şi Crasna rămân cu marfa nevândută în lipsa unor pieţe de desfacere.
Producţia de legume obţinută în acest an în judeţul Sălaj este mai mare cu aproape 30 la sută, potrivit datelor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Sălaj. Numai că şi de această dată, în cea mai mare parte, legumele rămân nevândute, în condiţiile în care legumicultorii nu au piaţă de desfacere. Legumele sunt vândute fie pe marginea drumului, fie în pieţele locale din Crasna, Sărmăşag sau, în cel mai bun caz, în municipiul Zalău. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Sălaj apreciază că legumicultorii trebuie mai întâi să se asocieze, măsură care are şanse mari de a le asigura o piaţă de desfacere, astfel încât să obţină măcar un minim