Voluntarii Cycling Romania au descoperit ce înseamnă cu adevărat să urci cu bicicleta pe munte. Au simţit vântul aspru pe propria piele şi au văzut minunăţia Banatului – Cascada Bigăr. Toate acestea povestite de voluntarii Cycling Romania într-un nou reportaj din Campania „Adevărul“ – „125 de locuri pentru care iubim România“.
Dacă săptămâna trecută voluntarii Turului Dunării pe bicicletă ne-au împărtăşit o parte din poveştile şi locurile întâlnite în partea de est a României, astăzi vă prezentam experienţa unei dintre echipele care a plecat de-a lungul Dunării din vest, de la Oraviţa. Ei au parcurs, pe trasee diferite, aproximativ 400 km până la Port Cultural Cetate, unde s-au întâlnit cu voluntarii care au pornit dinspre Est, de la Călăraşi.
Povestitoarea este Alina Cioponea, unul dintre voluntarii care au participat la Turul de investigare a Dunării pe bicicletă organizat de Cycling Romania şi Asociaţia ROI, cu susţinerea Programului European Tineret în Acţiune, în perioada 24 iunie – 9 iulie 2013. Alina lucrează în domeniul IT în Bucureşti şi este foarte pasionată de călătorii, despre care scrie pe blogul ei: www.calatorinspirat.ro . Foto: Cycling Romania şi calatorinspirat.ro
Plecarea – noi prieteni, noi trăiri
Am plecat cu veselie mare de la pensiunea Pajura. Claxoane de bicicletă, zâmbete şi chiuituri energice ne-au definit drumul până în faţa primăriei din Oraviţa. Aici s-a dat startul oficial pentru Turul Dunării pe bicicletă, echipa de vest. Eram 14 tineri entuziaşti, 7 români şi 7 bulgari, 7 fete şi 7 băieţi. 24 iunie este ziua internaţională a iei, de aceea, noi fetele, am ales să pedalăm îmbrăcate în frumoasele noastre veşminte tradiţionale. Şi pentru că ne iubim ţara şi frumuseţile ei pe care urmează să le descoperim, am agăţat de biciclete câte un tricolor.
Cu o zi înainte de start, am avut timp pentru a cutreiera