Casa fostului peisagist Wilhelm Muhle stă să pice de ani de zile, dar acesta va primi, post mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Timişoara.
În urmă cu mai bine de un secol, Wilhelm Muhle era unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi peisagisţi/florari din Europa. Lucrările sale sunt acum cunoscute nu doar în Timişoara ci şi în Bucureşti, Viena sau Budapesta. Acesta a lăsat Timişoarei, printre altele, şi o casă cu o arhitectură deosebită care în prezent stă să pice. Autorităţile locale, dar şi instanţele judecătoreşti din România nu au reuşit să facă nimic, pentru a proteja această bijuterie arhitecturală, care se află acum în proprietatea rromilor.
Totuşi, Primăria Timişoara a reuşit să obţină o sentinţă prin care îi obligă pe actualii proprietari să conserve Casa Muhle. Marţi, 30 iulie, Wilhelm Muhle va primi, post morten, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Timişoara.
Din păcate, vechile administraţii ale oraşului nu au ştiut să lupte cu anumite clanuri (de interese) din oraş, şi deşi au avut dreptatea de partea lor, acestea au pierdut multe clădiri importante punând o pată neagră pe istoria oraşului denumit odată mica Vienă. Acum, pentru “repararea” trecutului se încearcă o revenire la normal, dar deocamdată şi în aceste direcţii eforturile sunt destul de mici. Casa fostului peisagist Wilhelm Muhle stă să pice de ani de zile, dar acesta va primi, post mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Timişoara.
În urmă cu mai bine de un secol, Wilhelm Muhle era unul dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi peisagisţi/florari din Europa. Lucrările sale sunt acum cunoscute nu doar în Timişoara ci şi în Bucureşti, Viena sau Budapesta. Acesta a lăsat Timişoarei, printre altele, şi o casă cu o arhitectură deosebită care în prezent stă să pice. Autorităţile locale, dar şi instanţele judecătoreşti din România nu au reuşit să