Superalimente sunt considerate cele bogate în antioxidanţi – molecule care previn afectarea celulelor sănătoase. Ele mai oferă şi alte beneficii pe lângă faptul că sunt şi foarte gustoase.
Care sunt acestea?
Nucile - au o mulţime de antioxidanţi şi sunt bogate în vitamina E. Pe deasupra, nucile conţin omega 3 şi o mulţime de alte grăsimi polinesaturate.
Antioxidanţii luptă împotriva cancerului în vreme ce vitamina E este bună pentru sănătatea inimii şi scade colesterolul. Nucile sunt excelente atât împotriva diabetului cât şi a depresiei.
Afinele - au un conţinut ridicat în antioxidanţi, inclusiv vitamina A şi constituie o sursă excelentă de fibre.
Scad colesterolul, ajută la scăderea glicemiei, în vreme ce antioxidanţii luptă împotriva unor forme de cancer, boli de inimă, astm, artrite şi a bolilor neurologice specifice înaintării în vârstă.
Ceaiul negru - Ceaiul scade tensiunea arterială, ajută la prevenirea cancerului şi osteoporozei, scade riscul de atac cerebral, promovează sănătatea inimii şi contribuie la completarea necesarului zilnic de fluide.
Broccoli - este o sursă excelentă de vitamina C şi K, de acid folic, calciu şi fibre.
Vitamina K păstrează sănătatea sângelui şi împiedică formarea cheagurilor de sânge, în vreme ce viamina C luptă împotriva cancerului. Acidul folic este recomandat pentru femeile însărcinate şi mamele care alăptează, în vreme ce calciul întăreşte oasele, iar fibrele ajută tranzitul intestinal.
Spanacul - este bogat în proteine vitamina A şi K, acid folic şi, de asemenea, este bogat în fibre.
Spanacul face inima mai puternică, protejează împotriva pierderilor de memorie şi ajută la dezvoltarea bebeluşilor nenăscuţi.
Superalimente sunt considerate cele bogate în antioxidanţi – molecule care previn afectarea celulelor sănătoase. Ele mai oferă şi alte beneficii pe lângă fa