Aproximativ 60 de gorjeni au fost obligaţi să presteze ore de muncă în folosul comunităţii, după ce instanţele de judecată le-au transformat amenzile în valoare totală de peste 25.000 de lei. Numai la nivelul Primăriei Târgu Jiu au fost întocmite, în prima jumătate a anului 2013, circa 45 de dosare pentru amenzi, în mare parte, de circulaţie. Reprezentanţii municipalităţii spun că persoanele sancţionate se prezintă la primărie abia după ce sunt somate de mai multe ori.
Instanţele de judecată din Gorj au transformat în muncă în folosul comunităţii aproximativ 60 de sancţiuni contravenţionale, în primele şase luni ale anului în curs. Pentru amenzi, în valoare totală de peste 25.000 de lei, gorjenii au fost obligaţi să presteze circa 500 de ore de muncă, după ce titlurile executorii au ajuns la primăriile de pe raza cărora domiciliază. Numai la nivelul primăriei Târgu Jiu au fost întocmite circa 45 de dosare în acest sens. „La nivelul Primăriei Târgu Jiu au fost întocmite, în circa o jumătate de an, aproximativ 45 de dosare pentru transformarea amenzilor în muncă în folosul comunităţii. În majoritatea cazurilor, sancţiunile au fost aplicate pentru abateri de la regulile de circulaţie, cea mai amendă ridicându-se la un miliard de lei vechi. Numărul de maxim de ore de muncă ce pot fi executate este 30. Avem restanţe şi din anii trecuţi. În anul 2012 am întocmit 60 de dosare, în anul 2011-50 de dosare, iar în anul 2010-50 de dosare”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.
De regulă, contravenienţii se prezinte la primării după ce sunt somaţi de mai multe ori de către oamenii legii. „În mod normal cei cărora li s-au transformat amenzile în muncă în folosul comunităţii ar trebui să se prezinte la primăriile de pe raza cărora domiciliază imediat ce primesc mandatul de la Judecătorie. Deşi poliţia îi somează, majoritatea v