Scris de Dan Birta - În trimestrul II 2013 comisarii CJPC Bihor au desfăşurat o acţiune tematică de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetarea preparatelor din carne existente la comercializare.
„În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi 167 de operatori economici, fiind încheiate 157 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 515.000 lei”, informează Giani Bura, comisar şef adjunct la CJPC Bihor.
Principalele deficienţe constatate au fost: comercializarea preparatelor din carne fără nici un fel de elemente de identificare şi caracterizare, neputându-se astfel stabili încadrarea în data limita de consum stabilită de producător; nerespectarea condiţiilor de păstrare prescrise de producător; nemonitorizarea temperaturilor de păstrare – depozitare – expunere ale produselor prin termograme; deficienţe privind etichetarea produselor: etichete incomplete; netraduse în limba română; neafişarea preţurilor de vânzare ale produselor; utilizarea mijloacelor de măsurare fără verificare metrologică valabilă şi neafişarea datelor de înregistrare la Registrul Comerţului.
„Rugăm consumatorii bihoreni să acorde o atenţie deosebită alegerii produselor pe care le achizitionează, în special cele alimentare, să nu cumpere astfel de produse din locuri neautorizate, să verifice caracteristicile organoleptice şi să păstreze bonul de casă în vederea depunerii eventualelor reclamaţii”, a specificat Giani Bura.
Adauga Comentarii Adauga un link Rectifica raport de corectie text Ortografie/Gramatica Obiectiv tehnic Introduceti o adresa valida de e-mail Message was not succesfully sent Message sent succesfully *Obligatoriu Trimite link-ul Kommentar Introduceti o adresa valida de e-mail Please enter a link. Link was not succesfully sent Link sent s