Peste 20.000 de clătite au fost preparate, sâmbătă și duminică, la cea de a XIII-a ediție a Paradei Clătitelor de la Moneasa, care în acest an s-a desfășurat sub sloganul „Clătite cu răvaşe norocoase”.
La evenimentul organizat în staţiunea de la poalele munţilor Codru-Moma au sosit turişti din judeţele Arad, Timiş, Bihor, Alba, Hunedoara şi Satu Mare, iar conform hotelierilor, gradul de ocupare în unităţile de cazare pe timpul Paradei Clătitelor a fost de 95 la sută.
Printre sortimentele mai deosebite de clătite preparate şi servite au fost cele umplute cu piure de castane, cu dulceaţă de trandafiri şi cu dulceaţă de cireşe amare.
Ca şi la ediţiile anterioare ale evenimentului culinar de la Moneasa, pe aleea principală a staţiunii, la standuri special amenajate, au preparat clătite reprezentanţii primăriilor din judeţ (Beliu, Săvârşin, Moneasa, Dieci, Ineu), reprezentanţii Poliţiei Locale, ai partidelor politice (PDL, PSD, PNL, PC), dar şi agenţi economici.
Cei de la Primăria Beliu au pregătit şi un bol cu răvaşe, pe care le-au împărţit turiştilor împreună cu clătitele.
De asemenea, un agent economic din staţiune a pregătit clătite „eco”, prăjite în ulei de măsline şi umplute cu dulceţuri fără zahăr, recomandate în special diabeticilor şi celor care suferă de diverse afecţiuni care implică un regim alimentar strict.
Nu au lipsit de la această ediţie a Paradei Clătitelor reprezentanţii Primăriei Nădlac, care nu au preparat clătite, ci găluşte slovăceşti, produs tradiţional din oraşul de graniţă.
Cei din oraşul Pecica au dus la Moneasa plăcintă întinsă, produs tradiţional atestat.
Prezenţi pentru prima dată la Parada Clătitelor, doi comercianţi chinezi au oferit turiştilor ciocolată prăjită (ciocolată învelită în foetaj de orez şi prăjită) şi pacheţele de primăvară (legume condimentate în foetaj de orez). Chine