La aniversarea/comemorarea unui an de zile de la a doua suspendare din al doilea mandat al lui Traian Băsescu, ideea se relansează, cu ceva frenezie dinspre liberali şi mai mult scepticism dinspre social-democraţi. Un an de la decapitarea şefilor principalelor instituţii, printr-o lovitură parlamentară de stat; un an de la semnarea de către USL a unui Protocol cu Sindicatul cadrelor militare condus de col. Dogaru prin care urmau să fie desfiinţate CNSAS, ANI, DNA, Curtea Constituţională; un an de anchetă a fraudelor de la referendum în urma cărora vicepremierul Liviu Dragnea ar putea fi trimis în judecată… Un an de la o altfel de mineriadă, de la care s-a dorit îngroparea cazurilor de mare corupţie şi punerea pe lanţ a justiţiei. Mişto coliva, nasol momentul!
Veşnic împricinatul Băsescu a admis duminică, într-un interviu, că aducerea lui Hayssam în ţară a activat din nou teoria suspendării preşedintelui. Explicaţia a dat-o tot el: „Hayssam a avut legături foarte puternice în interiorul PSD, dar nici PNL nu-i lipsit de legături cu Hayssam, nu ştiu PDL cum stă la acest capitol”. La întrebarea „Cui i-e frică de Omar Hayssam, răspunsul a sunat aşa, general: "Unor politicieni (...)”. Băsescu a ţinut să spună că „preşedintele şi premierul României de dinainte de 2004 au primit 86 de informări mari despre Omar Hayssam”. Cât despre premier, şi el „are nişte schelete în dulap, fiindcă pe vremea în care prospera Omar Hayssam, el era şeful Corpului de Control al premierului Năstase” . Zice fostul suspendat. Premierul a mărturisit, în aceeaşi seară de duminică: „domnul Antonescu şi cu mine, noi suntem cei doi vinovaţi că n-am înţeles că nu e suficient votul oamenilor. Noi trăiam într-o perioadă romantică (...)”.
P.S.: La finalul declaraţiei sale de după referendum, în noaptea 29 iulie 2012, Traian Băsescu a chemat-o pe jurnalista Antenei 3, căreia i-a înmânat "fla