În ciuda protestelor de la Constanţa cu finanţiştii care au strigat în stradă pentru sediu regional al Finanţelor Publice în municipiul de la malul mării, Guvernul nu a ţinut cont decât de propriile criterii şi a tranşat, în ultima şedinţă, locaţiile la nivel naţional. Actul normativ adoptat prevede că la nivel teritorial activitatea se reorganizează în 8 direcţii regionale ale finanţelor publice, instituţii publice cu personalitate juridică. Acestea vor fi înfiinţate prin transformarea a 8 direcţii judeţene în care va fi stabilit sediul direcţiei regionale, prin fuziunea prin absorbţie a celorlalte direcţii judeţene din aria de competenţă. La alegerea capitalelor fiscale regionale s-a ţinut cont de: ponderea economică semnificativă a municipiilor, nivelul realizat al veniturilor bugetare, numărul de contribuabili şi criteriul geografic. Atribuţiile acestora vor fi de coordonare a administraţiilor fiscale judeţene, care vor continua să funcţioneze în aceleaşi locaţii. Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti vor fi locaţiile pentru direcţiile regionale ale finanţelor publice.
Consolare pentru Constanţa: obţine Antifrauda fiscală
Prin reorganizarea ANAF, atribuţiile Vamei şi ale Gărzii Financiare urmează a fi transferate Direcţiei generale antifraudă fiscală care va avea sedii în Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu şi Bucureşti, locaţii apreciate ca zone cu risc ridicat de evaziune fiscală, sau zone limitrofe frontierei.
În ciuda protestelor de la Constanţa cu finanţiştii care au strigat în stradă pentru sediu regional al Finanţelor Publice în municipiul de la malul mării, Guvernul nu a ţinut cont decât de propriile criterii şi a tranşat, în ultima şedinţă, locaţiile la nivel naţional. Actul normativ adoptat prevede că la nivel teritorial activitatea se reorganizează în 8 direcţii reg