Cadrele didactice care s-au înscris la Titularizare sunt aşteptate, astăzi, să susţină examenul. Printre candidaţi se numără şi două cadre didactice cu probleme speciale, care vor fi asistate de un interpret mimico-gestual. Pe cele 82 de catedre titularizabile, pe perioadă nedeterminată, s-au înscris 597 profesori, însă la examen vor participa efectiv doar 545. Nu vor susţine examenul 52 de candidaţi care au luat note de trecere în anii anteriori, nu au avut inspecţiile speciale la clasă făcute, nu au validat fişele sau au terminat facultatea anul acesta şi nu au modulul de psihopedagogie.
Candidaţii pot intra în sălile de clasă între orele 8.00 şi 9.00, iar la ora 10.00 primesc subiectele. Candidaţii au la dispoziţie patru ore pentru rezolvarea sbiectelor propuse. Cei care vor să renunţe pot face asta, dar nu au voie să părăsească sala de examen mai devreme de la o oră şi jumătate de la începerea examenului. Tezele vor fi predate ştampilate şi semnate. Într-una dintre sălile de examen va fi un interpret mimico-gestual pentru cei doi candidaţi cu probleme speciale.
Pentru ca examenul de Titularizare să se desfăşoare în bune condiţii, inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia a cerut ca profesorilor să le fie pusă la dispoziţie apă rece. Examenul de Titularizare va fi monitorizat în Vrancea de inspectorul general Oana Dan, din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale. „Cred că cei care s-au înscris la concurs s-au şi pregătit. Altfel nu văd de ce s-ar înscrie”, este de părere Vasilica Zaharia. Media cu care un candidat poate promova examenul de Titularizare este de minim 7.
Examenul va putea fi susţinut în două centre, respectiv la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza“ şi la Colegiul Tehnic„Valeriu D. Cotea“, ambele din Focşani. Pe discipline, la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza“ din Focşani se va susţine examen pentru disciplinele agricultură, hort