Locul de muncă, stresul acumulat treptat şi rutina zilnică te împiedică să-ţi duci sarcinile casnice la bun sfârşit? Publicaţia „The Huffington Post“ a întocmit o listă cu principalele strategii la care ar trebui să apelezi pentru a menţine lucrurile sub control şi a evita suprasolicitarea
Ascultă muzică
Rezultatele unor studii au arătat că muzica stimulează activitatea cerebrală şi asigură o doză veritabilă de energie. În acest sens, specialiştii recomandă să derulezi „sesiunea de curăţenie“ în timp ce asculţi piesele favorite. Acest lucru îţi va da o stare de bine, vei deveni mai eficient şi, în acelaşi timp, te vei distra.
Lucrează cu termene limită
Gestionarea eficientă a timpului reprezintă a altă metodă eficientă în procesul de curăţire a locuinţei. Este foarte important să-ţi planifici sarcinile şi să respecţi limita de timp impusă.
Curăţenia trebuie realizată pas cu pas
Concentrează-te asupra fiecărei zone pe care doreşti să o cureţi şi nu amâna sarcini pe care le poţi face chiar atunci. Spre exemplu, dacă observi un pahar murdar pe masa din sufragerie, mergi în bucătărie şi clăteşte-l. Fiecare acţiune realizată la timp previne supraaglomerarea, avertizează specialiştii.
Răsplăteşte-te
După fiecare sarcină dusă la bun sfârşit meriţi o mică răsplată: gustarea preferată sau un preparat bogat în proteine. Specialiştii sunt de părere că acest gest ar trebui să funcţioneze ca un gest motivaţional.
Programează-ţi o singură sarcină casnică pe zi
De cele mai multe ori, stresul provocat de mizeria şi dezordinea din propria locuinţă este rezultatul unei planificări greşite a timpului. Pentru a nu te simţi copleşit de volumul de muncă, este importat să realizezi sarcinile propuse în mod treptat. Curăţă o singură cameră pe zi, bagă rufele la maşina de spălat şi, până la sfârşitul săptămânii, sarcinile casnice vo