12 dosare în care au fost reclamaţi nu mai puţin de 14 medici au fost înregistrate de la începutul anului la Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava. Dintre acestea, trei au fost soluţionate, opt sunt în lucru, iar unul a fost retras de către reclamanţi, au informat reprezentanţii acestei organizaţii profesionale, potrivit cărora în toate cazurile în care cercetările au fost finalizate s-a stabilit că acuzaţiile erau nefondate.
Juristul CJM, Andreea Munteanu, a arătat ieri că într-un caz din acest an rudele unui pacient de 60 ani, din Suceava, sesizează că un medic radiolog nu a depistat o tumoră la nivelul bazinului. „Bolnavul suferea de cancer osos în fază terminală, care nu poate fi diagnosticat decât prin investigaţii de imagistică medicală superioare, computer tomograf sau rezonanţă magnetică. Pacientul a fost internat, iar atunci s-a stabilit şi diagnosticul. Soţia bolnavului a făcut sesizarea după decesul acestuia, însă după o lună a realizat că medicul radiolog nu avea nici o vină şi şi-a retras plângerea”, a arătat reprezentantul CJM.
Un student la Medicină, nemulţumit de profesionalismul specialiştilor din Reanimarea Spitalului Suceava
Un alt dosar din acest an i-a vizat pe doi medici de anestezie şi terapie intensivă din cadrul Spitalului Suceava, care sunt acuzaţi de fiul unei paciente, student în anul III la Facultatea de Medicină din Tg. Mureş, de faptul că nu au făcut toate demersurile pentru a salva viaţa mamei sale, în vârstă de 64 ani. Pacienta suferea de 12 ani de ciroză hepatică, iar în urmă cu şapte ani a făcut o hemoragie digestivă superioară. Era un caz grav, mai ales că femeia avea şi alte afecţiuni, spune Andreea Munteanu, cu precizarea că fiul i-a reclamat pe medicii care au îngrijit-o pentru că nu i-au pus respectivei o sondă în Reanimare. Studentul era nemulţumit şi de faptul că nu a fost întâmpinat de nici