Pregatirile pentru alegerile europrlamentare din 2014 arata ca filialele sunt rupte de centru si ca nimanui nu ii mai pasa de nici o strategie. Toate astea sunt cuprinse intr-un document intern al PNL.
Printre filialele care stau prost ca strategie pentru alegerile europarlamentare este si cea din judetul Botosani. Toate filialele din tara si-au asumat cate un numar de voturi si un procent pentru scrutinul din 2014. Dar rezultatele pana la 15 iulie 2013 nu sunt deloc bune pentru multe organizatii.
Potrivit documentului prezentat in ultima sedinta a Biroului Politic National al PNL (BPN al PNL) sunt judete ale PNL care au raportat o activitate proasta si foarte proasta. Conducerile filialelor judetene si-au asumat anumite tinte de performante in perspectiva alegerilor europarlamentare. Pana la data de 15 iulie trebuie raportat gradul de indeplinire a celor propuse. Rezultatele raportate - in conditiile in care multe au fost facute din pix - sunt dezamagitoare.
Astfel, PNL Botosani a estimat ca va aduce la vot 29% din alegatori insa a realizat doar 7,74% dintre votantii in cauza.
„Suntem praf! Unii nici nu s-au apucat de lucru si am fost noi nevoiti sa ii chemam si sa bage din burta niste cifre. In stilul asta la alegeri vom lua praful de pe toba”, spun surse din Secretariatul general al PNL.
Ce trebuie sa faca practic filialele PNL? Sa contacteze si sa identifice alegatorii despre care se stie prin diverse metode ca au votat si au ramas cu simpatii liberale. Acestia vor fi contactati si asupra lor se va insista in campanie electorala pentru aducerea lor la vot.
Conducerile filialelor din judetele Arges, Botosani, Braila, Caras-Severin, Constanta, Ialomita, Ilfov, Maramures, Sectoarele 2, 3, 5 si 6, Sibiu, Suceava si Timis au raportat un grad de indeplinire a sarcinilor trasate de sub 10%.
Nic