Se numeste Radu Eugen Golban. Doctor in economie. Lector asociat al Universitatii din Timisoara. Fost lector. Aruncat la cosul de gunoi de frica doamnei cancelar Angela Merkel. Nu direct. Indirect. Prin intermediul consulului Germaniei la Timisoara, Klaus Christian Olasz. Si al unor oameni de paie din universitatea romaneasca. Profesorul Golban e sanctionat pentru delict de opinie. Un caz demn de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii care acum are cazul pe rol.
Cu ce s-a facut vinovat doctor Radu Eugen Golban fata de doamna Merkel? De ce el a fost maturat din functia de lector al Universitatii din Timisoara, unde a predat importantul curs intitulat “Economia mondiala. Politicile UE. Negocieri si conflicte”, pe motiv ca aduce prejudicii de imagine Germaniei? De ce un cetatean german, cum este doctor Golban, stabilit in Elvetia, e pus la zid de autoritatile universitare romane pe motiv ca ar fi in conflict cu Berlinul? Oare asa stau lucrurile?
Cazul este fara precedent in analele istoriei universitare recente. Cetateanul german, Radu Eugen Golban, facand studiu aprofundat de economie, a descoperit un fapt important. O datorie mai veche, dar certa, a statului german fata de statul roman care, dupa scurgerea a circa saptezeci de ani, cu dobanzile aferente, se apropie de impresionanta suma de 20 de miliarde de euro. Cazul este cunoscut. A fost prezentat, pe larg, in presa scrisa si audiovizuala din Romania. Dar si in presa din Germania. Chiar si in Bundestag, un parlamentar german a prezentat cazul. Si de ce ar fi lezat statul german?
In vremuri de criza Germania strange cureaua. Dar, fie ca e criza, fie ca nu e criza, Germania, istoric vorbind, s-a arata rareori dispusa sa-si plateasca datoriile. Sub presiunea informatiilor doctorului Golban, autoritatile de la Bucuresti s-ar putea sesiza. Si, in numele cetatenilor romani, ar putea cere r