Primul hamburger artificial, din carne de vita produsa in laborator, va fi preparat si servit saptamana aceasta la Londra.
Clientul care va dori sa consume extravagantul preparat va trebui sa scoata din buzunar sau, mai bine spus, din cont circa 290.000 de euro, echivalentul a 250.000 de lire sterline.
Daily Mail scrie ca vita din care este facuta chifteaua hamburgerului de lux este conceputa in eprubeta.
Ciudatenia fast-food: Hamburgerii de laborator
Carnea nu provine nicidecum de la o vacuta care sa fi alergat vreodata pe dealuri sau sa fi pascut pe pajisti intinse, ci din celulele stem prelevate de la o bovina si dezvoltate in laborator.
Celebrul "Frankenburger, caci asa se va numi, va avea chifteaua compusa din 3.000 de fasii de tesut muscular dezvoltat in eprubeta, iar oamenii de stiinta sustin ca aceasta va avea o culoare cenusie si o textura asemanatoare fructelor de mare.
Oamenii de stiinta vor sa demonstreze ca necesarul de proteine din alimentatia populatiei poate fi suplimentat prin produsele fabricate in laborator, ca o alternativa la agricultura traditionala, care presupune costuri ridicate, timp indelungat de productie si chinuri pentru animalul sacrificat.
Primul hamburger artificial, din carne de vita produsa in laborator, va fi preparat si servit saptamana aceasta la Londra.
Clientul care va dori sa consume extravagantul preparat va trebui sa scoata din buzunar sau, mai bine spus, din cont circa 290.000 de euro, echivalentul a 250.000 de lire sterline.
Daily Mail scrie ca vita din care este facuta chifteaua hamburgerului de lux este conceputa in eprubeta.
Ciudatenia fast-food: Hamburgerii de laborator
Carnea nu provine nicidecum de la o vacuta care sa fi alergat vreodata pe dealuri sau sa fi pascut pe pajisti intinse,