La propunerea unui fost consilier local, locuitor al oraşului Petrila, Claudiu Mârlogeanu, Consiliul Local Petrila, în şedinţa de ieri, a fost de acord, în principiu, chiar dacă nu s-a votat, ca regretatul nostru coleg, Mircea Andraş, maestrul epigramelor şi unul dintre cei mai buni şi mai cunoscuţi scriitori pe care Valea Jiului i-a avut, petrilean get-beget, să fie declarat „Cetăţean de Onoare al Petrilei post-mortem”.
În sprijinul acestei cereri, deşi nu mai era cazul pentru că suntem convinşi că toţi din consiliul local cunoşteau personalitatea lui Mircea Andraş, Claudiu Mârlogeanu a anexat şi un CV restrâns.
„Voi veni la următoarea şedinţă, vă promit, cu un proiect de hotărâre iniţiat de către cei din comisia de cultură”, a spus celor prezenţi preşedintele comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local Petrila, Cornel Preda.
Înainte de aceasta, consilierii Marius Heljiu, Ion Temneanu, Gheorghe Bobar şi Daniela Vişănescu au aprobat cu toţii propunerea fostului consilier şi l-au elogiat pe Mircea, semn că multora le lipsesc şi acum epigramele şi umorul maestrului. La propunerea fostului consilier local, am mai adăuga două: 1. cu prilejul acordării titlului post-mortem în sala de şedinţe sau chiar în sala de spectacole să se organizeze un recital de poezie şi de epigrame, citite de actori ai Teatrului „I.D. Sîrbu” în memoria marelui nostru coleg (Mircea Andraş a fost şi dramaturg, având o relaţie privilegiată cu Nicoleta Bolca, directoarea teatrului): 2. una dintre intersecţiile Petrilei să primească tot în aceiaşi zi cinstea de a se numi „Mircea Andraş” (n-am propus o stradă, ca să nu existe apoi tevatura schimbării cărţilor de identitate sau buletinelor, o intersecţie stradală neafectând cu nimic populaţia şi instituţiile administraţiei publice locale), exact cum s-a procedat şi în cazul maestrului Ludovic Bacs. Şi dacă tot am a