Douăzeci de persoane din Timişoara au solicitat, în ultimele 24 de ore, intervenţia Ambulanţei, după ce s-au simţit rău din cauza caniculei, majoritatea fiind preluate de la ştranduri, biserici, din parcuri sau staţii de tramvai.
Directorul Serviciului de Ambulanţă Timiş, Iancu Leonida, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, în ultimele 24 de ore, 20 de persoane au sunat la Ambulanţă, după ce s-au simţit rău din cauza caniculei, cazurile înregistrându-se la Timişoara.
"Noi avem statistica pe 24 de ore, deci în ultimele 24 de ore am avut 20 de cazuri de persoane afectate de caniculă. Numărul nu este îngrijorător pentru această perioadă. Au fost persoane preluate de ambulanţă de la ştranduri, din biserici, din parcuri ori staţii de tramvai", a declarat Iancu Leonida.
În Timişoara funcţionează patru puncte de prim-ajutor pentru perioada de caniculă, fiind dotate cu apă şi personal medical. Aceste centre se află în Gara de Nord, în Piaţa 700, Piaţa Badea Cârţan şi la Poşta Mare.
Judeţul Timiş se află sub avertizare cod portocaliu de caniculă, înregistrându-se 40 de grade Celsius.
Cluj: 30 de persoane, la spital după ce au leşinat pe stradă din cauza căldurii
Un număr de 30 de persoane, majoritatea în vârstă, au fost transportate la spital, duminică, după ce au leşinat în locuri publice din Cluj-Napoca, respectiv pe stradă, în pieţe sau la biserici, din cauza căldurii.
Şeful Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că majoritatea persoanelor leşinate erau în vârstă.
"La nivelul Serviciului de Ambulanţă Cluj am avut înregistrate, duminică, 30 de cazuri de lipotimii, au fost persoane, majoritatea în vârstă, care au leşinat în locuri publice - pe stradă, în pieţe sau în zona bisericilor, din cauza căldurii. Acestea au primit ajutor medical din partea echipajelor Ambul