Livezile sunt pline acum de rodul bogat al verii, fructe zemoase, pline de vitamine şi foarte aromate. De ce să nu profiţi de savoarea lor şi să le prepari în deserturi apetisante?Ce zici de o ruladă de lămâie cu vişine, cireşe sau struguri? Le poţi înlocui cu afine, coacăze, caise, nectarine, pepene galben… Iată cum să o pregăreşti!
Pentru cremă
100 g unt
100 g zahăr
2 gălbenuşuri
zeama de la 2 lămâi
coaja rasă de 1 lămâie
Pentru blat
4 linguri zahăr
4 ouă
4 linguri făină
500 g struguri sau vişine, cireşe fără sâmburi, fructe de pădure, nectarine, caise (poţi folosi orice alte fructe zemoase)
50 ml frişcă
50 g fulgi nucă de cocos
Preparare
Pentru cremă, baţi untul moale cu gălbenuşurile, zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Le aşezi pe baie de aburi şi baţi continuu până crema se îngroaşă, apoi o laşi să se răcească.
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu jumătate din zahăr. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr, adaugi gălbenuşurile şi încorporezi făina cernută, amestecând uşor.
Află reţeta completă de ruladă cu lămâie, pe clickpoftabuna.ro