Arata deseori cu degetul de organizatii pentru protectia mediului inconjurator, compania Coca-Cola a decis o imbunatatire de imagine si a propus o noua varianta de sticla: una 100% degradabila. E posibil? Da, pentru ca sunt facute in intregime din gheata, iar acum se distribuie pe plajele columbiene.
In plina schimbare de imagine, Coca-Cola a hotarat sa raspunda tuturor invinuirilor adresate de organizatiile pentru apararea mediului inconjurator, care au asociat numele firmei cu cel al unei multinationale a carei productie are un puternic impact negativ asupra florei terestre si marine. Prin urmare, gigantul american a propus sticle din gheata si 100% degradabile. Ele sunt testate acum pe plajele columbiene. Daca initiativa reprezinta un excelent exercitiu de publicitate, este, totusi, greu de imaginat ca un astfel de produs va putea fi introdus pe piata. E vorba, inainte de toate, de un consum suplimentar de energie de 25%, ceea ce ar impune costuri mai mari si, implicit, un pret mai ridicat pentru produsul final.
Bautura odata consumata, cei care doresc pot rontai apoi si sticla de gheata, iar daca o astfel de „masa” rece nu-i atrage, pot lasa, pur si simplu, recipientul la soare sa se topeasca. Coca-Cola s-a gandit la toate, astfel incat cumparatorii primesc, pe langa sticla cu continut si ambalaj racoritor si o banda protectoare de plastic, ca sa nu inghete mana. Ulterior, aceste benzi pot fi purtate ca bratara.
Cum se fabrica astfel de sticle? Nimic mai simplu: un mulaj de silicon plin cu apa si pastrata timp de cateva ore la o temperatura de minus 27 de grade. Cand recipientul este gata confectiont, se toarna si continutul. O operatiune care, afirma resprezentantii Coca-Cola, se bucura de un succes enorm. Aceleasi surse afirma ca pe plajele columbiene se vand in jur de 256 de sticle de acest gen pe ora. De precfizat ca, zilnic, i