În prima şedinţă a săptămânii, preţurile derivatelor au evoluat mixt. După aproape jumătate de şedinţă se observa o direcţie descendentă pentru Dow Jones şi euro faţă de yenul japonez şi creşteri pentru cotaţiile aurului şi euro faţă de dolar. Comparativ cu săptămâna trecută, lichiditatea era ceva mai redusă, speculatorii aşteptând partea a doua a zilei şi semnalele de pe piaţa americană. Astfel, la ora 16.15, numărul contractelor era de 638 iar valoarea acestora se ridica la 6,33 milioane de lei.
Cotaţia Dow Jones estimată de participanţii de pe piaţa sibiană a urmărit futures-ul din SUA, corelându-se cu direcţia indicată de acesta. Atât la Sibex cât şi peste ocean, preţul indicelui evolua pe minus, înainte de publicarea unui raport despre care se credea că ar putea indica faptul că mai puţini americani au încheiate contracte pentru achiziţionarea de locuinţe, luna trecută. Conform datelor de la ora menţionată cotaţia DEDJIA_RON septembrie se deprecia cu 40 de puncte la 15.460 de puncte. Numărul contractelor era de 270, produsul fiind cel mai lichid de pe piaţă.
O lichiditate în urcare se observa pe derivatul SIBGOLD, cu mărimea de o uncie. Acest produs, care urmăreşte evoluţia cotaţiei metalului nobil a atras 202 contracte pe scadenţa august. Preţul unei uncii creştea cu 19,6 dolari şi era estimat la 1336,6 USD. Se mai observau şi 7 contracte SIBGOLD_RON, simbol cu mărimea de 10 uncii. Cotaţia acestui simbol creştea cu 17,3 USD la 1332,7 dolari.
Tot în cadrul sectorului derivatelor pe mărfuri se mai consemnau 80 de contracte DEOIL_LSC pe scadenţa septembrie, simbol care urmăreşte evoluţia preţului barilului de petrol. La Sibex, jucătorii estimau o creştere de 0,38% la 105,10USD/baril.
Pe segmentul derivatelor care au ca activ suport cursuri de schimb, participanţii s-au concentrat pe perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei. Numărul co