Joia trecută, un tribunal din India a concluzionat că testamentul unui maharajah a fost „fabricat” şi „ilegal”, hotărând să acorde moştenirea în valoare de 200 miliarde de rupii (4,4 miliarde de dolari) celor două fiice ale acestuia, punându-se astfel capăt unei îndelungate dispute judiciare care a început în 1992, scrie „India Today”.
Moşţtenirea lăsată de maharajahul Faridkotului, Harinder Singh Brar, include un palat în New Delhi, un complex şi un fort în Farikdot, un fort în Mani Majra, maşini de colecţie (inclusiv un Rolls Royce), un aerodrom care se întinde pe 200 de acri, proprietăţi luxoase în mai multe oraşe indieni, aur şi bijuterii în valoare de aproape 10 miliarde de rupii.
Experţii în imobiliare şi contabilii estimează proprietăţile şi bunurile lăsate moştenire de maharajah la peste 200 de miliarde de rupii, mai scrie publicaţia indiană. Fortul din Mani Majra, care are peste 350 de ani vechime, nu se află într-o stare foarte bună. După proclamarea independenţei, în august 1947, maharajahului i s-a permis să păstreze toate aceste proprietăţi.
Potrivit hotărârii pronunţate de Tribunalul din Chandigarh, testamentul redactat în 1981 şi prezentat în justiţie ca fiind acela semnat de maharajahul din Faridkot era un fals, întocmit în beneficiul angajaţilor şi al avocaţilor acestuia şi aducând un prejudiciu major rudelor şi urmaşilor legimitimi. Nici soţia, nici mama, nici fiicele sale nu erau menţionate în document ca moştenitoare ale averii maharajahului.
Harinder Singh Brar, ultimul maharajah al statului princiar Faridkot din bogatul stat Punjab înainte ca India să îşi obţină independenţa în 1947, a avut patru copii - trei fete şi un băiat. În 1981, Harmohinder Singh, singurul fiu al maharajahului, a murit într-un accident de maşină. Tragicul eveniment l-a întristat atât de tare pe maharajah, încât a intrat în depresie. În 2001, la mul