O sursă guvernamentală sârbă a declarat marţi pentru AFP că Belgradul i-ar fi oferit un post lui Dominique Strauss-Kahn, însă informaţia a fost dezminţită imediat de către o sursă din anturajul fostului şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI).
"I-am spus lui (Strauss-Kahn) despre un post, dar nimic nu este încă sigur. Am stabilit doar un prim contact, dar este vorba despre mulţi bani", a declarat sursa guvernamentală, făcând aluzie la remunerarea cerută de Strauss-Kahn pentru serviciile sale.
Potrivit cotidianul sârb Danas, autorităţile sârbe i-ar fi propus lui Strauss-Kahn un post de consilier guvernamental care ar trebui să fie remaniat în următoarele săptămâni.
Remanierea, care ar surveni după un an de activitate, ar urma să permită Guvernului să se concentreze asupra negocierilor de aderare la Uniunea Europeană (UE) şi redresării economice a Serbiei.
Cu toate acestea, o sursă din anturajul lui Strauss-Kahn a dezminţit existenţa unor contacte între economist şi autorităţile sârbe.
"Intoxicare. Nu ştiu despre ce este vorba", a declarat această sursă pentru AFP.
Economist strălucit, Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 64 de ani, a fost constrâns să demisioneze de la FMI după ce a fost inculpat în mai 2011 că a agresat sexual o cameristă de origine guineeană în apartamentul său de la Hotelul Sofitel din New York.
Urmăririle penale au fost ulterior abandonate. În plus, cele două părţi au ajuns la un acord amiabil pentru a evita un proces civil.
De atunci, Dominique Strauss-Kahn activează în calitate de conferenţiar şi consultant atât în Franţa, cât şi în străinătate. El a fost invitat deja în această calitate în Marea Britanie, Ucraina, Maroc sau Coreea de Sud.
Serbia, care a obţinut în iunie aprobarea deschiderii până în ianuarie a negocierilor de aderare la UE, cunoaşte o contractare a economiei cu 1,7%, în