Un tribunal indian a ajuns la decizia definitivă că testamentului unui bogat maharajah a fost falsificat şi a acordat 200 de miliarde de rupii (2,5 miliarde de euro) fiicelor sale, punând capăt unui lung război juridic care a durat peste două decenii. Sursa: Daily Mail
Conform deciziei date la Chandigarh (nord-vest), testamentul prezentat ca aparţinându-i maharajahului de Faridkot era un fals creat în beneficiul unor angajaţi şi avocaţi şi care a prejudiciat atât descendenţii cât şi ascendenţii legitimi ai prinţului indian.
Astfel, soţia, mama şi fiicele maharajahului nu erau menţionate în testamentul fals, pierzând drepturile asupra unei impresionante averi constând, printre altele, într-un palat, un castel, o colecţie de 18 maşini de lux, un conac în capitala New Delhi şi alte proprietăţi similare în alte patru state indiene, bijuterii şi mai multe conturi bancare, conform agenţiei indiene Press Trust.
Maharajahul, pe numele său Harinder Singh Brar, a fost conducătorul regiunii administrative Faridkot din cadrul bogatului stat Punjab, înainte ca India să-şi câştige independenţa în 1947. Averea va fi împărţită între cele două fiice ale maharajahului, Amrit Kaur şi Deepinder Kaur, ambele de peste 80 de ani.
Cele două au deschis procesul în 1992, la 3 ani de la moartea tatălui lor. Angajaţii fostului maharaj au început să comploteze cu scopul de a pune mâna pe averea acestuia încă din 1981, anul în care unicul fiu al lui Brar a murit într-un accident rutier iar fostul monarh a intrat într-o depresie profundă.