Aceştia consideră că alegerile nu pot fi repetate până când ies în avantajul preşedintelui interimar Ioan Vlăduţ.
Pensionarii excluşi din rândurile Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman consideră că intenţia de a organiza noi alegeri pentru funcţia de preşedinte, pentru alegerea membrilor Consiliului Director şi a comisiei de cenzori, nu este corectă. Sub deviza “toţi condamnaţii au dreptul la apărare”, profesorul Vasile Leoreanu spune că nu se consideră înlăturat din CARP. “Nu putem repeta alegerile până iese Ioan Vlăduţ. Excluderea unor membri care s-au ridicat împotriva lui Vlăduţ a fost făcută fără ca acesta să aibă calitatea de a decide, mandatul lui expirând pe 29 iunie. Adunarea Generală din 11 iulie a hotărât încetarea activităţii fostului Consiliu Director. De unde şi-au luat cei cinci membri ai Consiliului Director puterea de a fi interimari şi de a hotărî în numele celor 25.000 de membri? Alegerea preşedintelui Constantin Tărâţă s-a făcut cu majoritatea de voturi a participanţilor”, spune profesorul Vasile Leoreanu.
Când vine vorba de onestitate, Vichentie Ștefănescu, un alt pensionar pus pe liber de CARP, atacă: “Ne calomniază că nu suntem cinstiţi? Dar Vlăduţ, când umbla în restaurant cu sticla de vin ca naşul cel mare?”. “Și eu am organizat mese festive. Recunosc. Și excursii. Recunosc”, intervine profesorul Vasile Leoreanu.
Iritarea profesorului Vasile Leoreanu capătă accente grave când vine vorba de indemnizaţiile celor din conducerea instituţiei: “Au spus că sunt oameni cinstiţi. Să arate statele de plată cu indemnizaţiile şi premiile pe care le-au încasat. De ce nu au curaj?”.
Părţile în conflict aşteaptă cu sufletul la gură, din partea organelor în drept, verdictul în cazul alegerilor din 11 iulie.
Aceştia consideră că alegerile nu pot fi repetate până când ies în avantajul preşedintelui interimar I