Postul va dura până pe 15 august, când se celebrează una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii.
Începând de miercuri, 31 iulie, Biserica Ortodoxă a rânduit începutul unei noi etape de pregătire duhovnicească, printr-un post în vederea cinstirii Născătătoarei de Dumnezeu. Postul Adormirii Maicii Domnului este rânduit de Biserică spre aducerea aminte a virtuţilor alese ale Sfintei Fecioare şi de postul cu care ea însăşi, după tradiţie, s-a pregătit pentru trecerea la cele veşnice.
Prin acest post, credincioşii ortodocşi sărbătoresc un moment de o mare încărcătură religioasă – Adormirea Maicii Domnului -, una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii, sărbătorită pe 15 august. Cunoscută în popor sub numele de Sfânta Maria Mare, sărbătoarea aminteşte de momentul în care Fecioara Maria “adoarme” pentru totdeauna, trupul şi sufletul său fiind luate la ceruri de însuşi Iisus Hristos.
Postul Adormirii Maicii Domnului este o perioadă de rugăciune şi meditaţie duhovnicească. “În biserici există un program special de rugăciune care, la îndemnul Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, trebuie continuat şi completat în particular de fiecare credincios, prin rugăciunile pe care le adresează în intimitatea locuinţei. În această perioadă, în toate mănăstirile ortodoxe se săvârşesc cele şapte Laude, după rânduiala stabilită de către Biserică şi, suplimentar, se săvârşeşte paraclisul Maicii Domnului”, a precizat preotul Constantin Gherasim, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
Postul va dura până pe 15 august, când se celebrează una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii.
Începând de miercuri, 31 iulie, Biserica Ortodoxă a rânduit începutul unei noi etape de pregătire duhovnicească, printr-un post în vederea cinstirii Născătătoarei de Dumnezeu. Postul Adormirii Maicii Domnului este rânduit de Bi