Incendiul izbucnit in zona Bloaja le da in continuare batai de cap autoritatilor. Flacarile s-au extins intr-o plantatie de rasinoase, afectand o suprafata de patru hectare. La fata locului s-a deplasat si prefectul Anton Rohian, care a dispus suplimentarea fortelor de interventie pentru lichidarea focarelor. Interventia este dificila, deoarece, sursa de apa pentru stingerea focarelor se gaseste la o distanta de aproximativ doi kilometri, iar fortele care actioneaza nu dispun de furtune de asemenea lungime, dar si care sa asigure presiune inalta pentru utilizarea apei.
La fata locului s-au deplasat, in aceasta dimineata, pompieri militari, jandarmi, silvicultori, membrii ai Comitetului local pentru Situatii de Urgenta Cernesti, dar si voluntari (aproximativ 100 de persoane) care vor actiona manual, cu lopeti, cazmale si sape, pentru realizarea unor culoare de protectie, cu scopul de a delimita zona afectata de incendiu si a impiedica extinderea flacarilor spre o alta plantatie de rasinoase. Jandarmii maramureseni vor sprijini actiunea de stingere a incendiului, dar in acelasi timp vor si asigura perimetrul si nu vor permite accesul in zona persoanelor neautorizate, in scopul de a evita aparitia unor incidente nedorite.
"Incendiul s-a produs intr-o zona deluroasa, cu acces dificil, pe un teren abrupt situat in panta, cu povarnisuri si stanci, care nu permite interventia cu mijloace tehnice, ci doar manuala. Terenul de turba favorizeaza arderile subterane (incendiu de radacini) la adancimi de aproximativ un metru, cu posibilitatea de extindere in alte zone si aparitia de noi focare. Temperaturile ridicate coroborate cu flacari contribuie la supraincalzirea materialului stancos, care se desprinde si ajunge in zone cu vegetatie uscata si tufe ", a declarat prefectul Anton Rohian.
Incendiul din zona montana a localitatii Bloaja nu s-a e