“Situaţia de la Biserica Mirăuţilor”
„Biserica Mirăuţilor din Suceava a fost, după atâta timp de aşteptare, abia anul trecut îngrădită. Spre marea noastră surprindere şi întristare am observat, dilele trecute, că şepte scânduri s’au scos acuma din gard şi se întrebuinţează pe timp de glod ca punte aşezată lângă gard. Cu vr’o 28 de cuie scândurile s’ar putea pune earăşi la loc. Îl rugăm deci pe domnul epitrop C. Turturean să o facă aceasta fără întârdiere, căci altminterea ne temem că nu numai cele 7 scânduri se vor fura şi că se va dărăpăna tot gardul, cum am văzut cu durere că s’a întâmplat cu gardul de lângă Biserica închinată Sf. Ioan Botezătorul. Şi acolo a picat la început numai o scândură din gard şi fiindcă nu s’a bătut deloc, urmarea a fost că nici urmă din gard nu a mai rămas, şi din cauza aceasta apoi ţinterimul s’a făcut loc de joacă pentru copiii celor nebotezaţi spre scandela creştinilor”.
„Revista Politică”, Anul III, nr. 13, Iulie 1888.
„Fabrica textilă”
„Sute de ţevi, furci şi fuse metalice vibrează intens. Maşini de tors, maşini de subţiat şi de răsucit, autoclave pentru albit, laminoare şi bobine deapănă o neîntreruptă poveste contemporană.Străvechi îndeletniciri casnice sînt transfigurate aici la nivelul tehnicii moderne. În comparaţie cu practica de odinioară, fuioarele de in şi de cînepă parcurg un itinerar foarte întortocheat. Se purifică şi devin mătăsoase prin cîmpul de piepteni mecanici”.
„Zori Noi”, Anul XXV, Suceava, Iulie 1971.
“Situaţia de la Biserica Mirăuţilor”
„Biserica Mirăuţilor din Suceava a fost, după atâta timp de aşteptare, abia anul trecut îngrădită. Spre marea noastră surprindere şi întristare am observat, dilele trecute, că şepte scânduri s’au scos acuma din gard şi se întrebuinţează pe timp de glod ca punte aşezată lângă gard. Cu vr’o 28 de cuie scândurile s’ar putea pune earăşi