Arthrospira platensis, cunoscută sub numele de Spirulină, este un tip de algă verde-albăstruie cu o compoziţie unică în rândul plantelor, fiind extrem de bogată în proteine, vitamine, minerale şi carotenoizi, antioxidanţi care protejează celulele împotriva deteriorării. Spirulina este una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care, în urmă cu milioane de ani, a contribuit la formarea oxigenului în atmosferă. Aliment miraculos, Spirulina facilitează scăderea în greutate, previne cancerul, reduce colesterolul, întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva îmbătrânirii şi oboselii, fiind un tonic general foarte bun.
Spirulina are un conţinut ridicat de proteine vegetale (60-70%) - de trei sau patru ori mai mare decât cel existent în carnea de peşte sau cea de vită, adică are toţi cei 8 aminoacizi esenţiali şi 10 acizi non-esenţiali necesari unei sănătăţi de fier - şi multiple vitamine (depăşeşte cu 3-4 ori cantitatea de vitamina B12 întâlnită în ficatul de animale; de altfel, conţine întregul complex de vitamine B: B1, B2, B6, B8, B12) care lipsesc în mod normal în cazul unei diete vegetariene, scrie sfatulmedicului.ro. Spirulina conţine minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu etc.), are un nivel important de betacaroten ce are rolul de a proteja celulele (de 5 ori mai mare decât morcovii şi de 40 de ori decât spanacul), un volum crescut de acid gama-linoleic (care reduce colesterolul şi previne apariţia bolilor de inimă) şi ficocianina (substanţa găsită în spirulină care inhibă formarea cancerului de colon).
Superalimentul cu superbeneficii:
- Eficientă în curele de slăbire, cu menţiunea că scăderea numărului de kilograme se face natural, iar corpul nu este privat de toate vitaminele importante, aminoacizi şi substanţe nutritive pentru organism, precum şi de proteinele necesare, ba chiar îi vor fi furnizate în cantităţil