TIMIȘOARA. Nemulțumiri și vociferări, marți, la ședința Consiliului Local când aleșii au avut pe ordinea de zi votarea unui proiect important pentru învățământul din oraș. Este vorba despre mutarea activității Colegiului Tehnic de Vest din bd. Regele Carol I la Școala generală nr. 9 de pe bd. Liviu Rebreanu, precum și despre mutarea elevilor de la Liceul de Arte Plastice de pe bd. Eminescu, unde municipalitatea nu mai vrea să achite chiria de 31.000 de euro către Fundația Caritatea în spațiul ocupat de Colegiul Tehnic de Vest.
Problema mutării Artelor Plastice într-un spațiu propriu al Primăriei Timișoara pentru care nu se plătește chirie datează de mai bine de doi ani, când fosta administrație a vrut, fără succes, să mute elevii la Școala generală nr. 9. În urma câtorva proteste ale elevilor, părinților și cadrelor didactice și a refuzului categoric, mutarea nu s-a mai produs.
Soluția găsită acum este acceptată de cei de la Arte Plastice, care și-ar desfășura activitatea la două stații de tramvai de centrul orașului. Nu însă și de reprezentanții Colegiului Tehnic de Vest și de consilierii locali al PDL.
Mai multe cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Vest au participat la ședința extraordinară de marți a Consiliului Local și l-au apostrofat pe primar. Profesorii au susținut că elevii, majoritatea navetiști din zona rurală, vor renunța să mai frecventeze școala.
Nicolae Robu le-a răspuns: Aici nu este talcioc! Nu e o problemă pentru noi să le punem la dispoziție un autobuz care să-i transporte de la gară la școală. O să punem la dispoziție un etaj la Colegiul Tehnic de Vest celor de la Colegiul Bănățean care să facă numai dimineața cursurile. Nu mai putem ține Liceul de Arte Plastice aici în centru. Mutarea Artelor Plastice la Generală nr. 9 nu se poate face pentru că se demonstrează, pe hârtie, că mutarea nu se poate face. Această mutare