De la începutul anului, 14 reclamaţii au fost depuse la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
Constănţenii care consideră că sunt discriminaţi de diverse instituţii ale statului, de şefi, de societăţi, de lege etc., încearcă să-şi găsească dreptatea apelând la tot felul de instituţii ale statului. Fie că este vorba de discriminare sexuală, etnică sau de altă natură, oamenii sunt puşi în tot felul de dificultăţi care le umbresc viaţa şi le creează tot felul de alte probleme.
Consiliul Naţional pentru Combatere Discriminării (C.N.C.D.) a primit aproape 600 de sesizări de la începutul anului şi până în prezent, iar dintre acestea 14 au fost de la Constanţa. Şapte dintre reclamaţii au fost soluţionate fără a fi aplicată o sancţiune, iar alte şapte sunt în curs de soluţionare.
Astfel, constănţenii au cerut dreptate în privinţa recalculării greşite a pensiilor, dublarea valorii asigurării de răspundere civilă auto, atitudini discriminatorii la locul de muncă etc. Pe lista reclamaţiilor se regăseşte şi cea a unui fost salariat al Oil Terminal, care s-a plâns de comportamentul diferenţiat aplicat de către foştii colegi.
Potrivit C.N.C.D., omul s-a plâns că nu a mai fost primit în cadrul societăţii Oil Terminal la care lucrase, decât însoţit de pază. Fostul angajat susţinea că după ce s-a pensionat, la data de 25 februarie, pe data de 7 martie s-a prezentat la sediul firmei la care a lucrat, cu scopul de a depune o cerere la secretariat. Accesul în cadrul societăţii nu i-a fost permis decât cu pază, în timp ce alte persoane intrau în firmă fără a se legitima, a povestit angajatul. Reprezentaţii Colegiului Director al C.N.C.D. au constatat că reclamantul invocă ca şi discriminare legitimarea lui la intrarea în firma reclamată, iar în absenţa unei legitimaţii escortarea lui in incinta firmei.
Potrivit specialiştilor, se poate considera