Legea picnicului a venit peste instituţiile responsabile cu administrarea spaţiilor destinate picnicului fără preaviz. Din lipsă de fonduri sau de logistică, legea nu are aplicabilitate în cele mai multe dintre locurile de agrement din Valea Jiului.
Însă, pentru pescari avem o veste bună. Parcul Naţional Defileul Jiului a reuşit amenajarea unei zone de campare aşa cum trebuie. Terenul amenajat aparţine de fapt Mănăstirii Lainici, care a avut înţelegere şi a cedat acest spaţiu. Un loc ideal pentru pescuit şi relaxare la cort. Zona de campare, singura amenajată de pe defileu, are cale de acces chiar înainte de a ajunge la mănăstire, pe direcţia de mers Petroşani - Bumbeşti-Jiu, pe partea stângă a drumului. Indicatoarele şi deschiderea mare spre drumul pietruit nu au cum să fie ratate de turişti. După vreo 500 de metri de mers se intră în zona de campare. Un loc generos, deschis, unde apa Jiului curge lină şi liniştită, şi are o albie largă, plajă cu nisip şi arbori care fac umbră malului. Aici vin pescarii demult, este locul preferat al unora dintre ei pentru că nu este aglomeraţie, este linişte, şi locul este amenajat cum trebuie. Dacă pe vremuri îşi mai lăsau cutiile de conservă sau PET-urile ascunse prin tufişuri, pentru că nu aveau unde să le arunce la gunoi, pescarii au acum un container în apropiere. Au fost turnate şi vetre de foc, pentru ca peştele prins să poată fi prăjit chiar la faţa locului, dar nu pe spaţiul verde, ca până acum. Există o masă cu băncuţe, din lemn. Singurul lucru care lipseşte este o toaletă, deci nevoile se fac tot în natură.
Rangerii care patrulează pot verifica conduita turiştilor şi pot aplica amenzi, dar este bine ca aceia care trag la locul de campare să se comporte pur şi simplu civilizat. Să nu uite că sunt într-o arie naturală protejată, că nu au voie să taie lemne din pădurea din apropiere, nu au voie c