În trei luni, romaşcanii au scos din buzunar aproape 36 de mii de lei pentru plimbări cu barca.
Modernizat cu 500 de mii de lei, lacul din Parcul Municipal Roman reprezintă un adevărat magnet pentru romaşcani şi nu numai. Acest lucru este dovedit de cifrele reprezentând încasările Administraţiei Pieţelor, Oboarelor şi Bazarului pentru plimbările pe lac, cu cele opt bărci achiziţionate de Primăria Muncipului Roman. De la 1 mai, când lacul s-a redeschis publicului, din plimbările cu barca, Administraţia Pieţelor şi Oboarelor a încasat nu mai puţin de 35.900 de lei. “Aceşti bani s-au încasat de la 3.590 de persoane care au plătit plimbarea, dar, în realitate, numărul vizitatorilor este mult mai mare, pentru că în barcă se pot plimba mai multe persoane. O estimare ar fi că între şase şi nouă mii de romaşcani au vizitat lacul din Parcul Municipal”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt la Primăriei Roman.
Proiectul de modernizare a zonei lacului a fost preluat după un model din oraşul belgian Bruges, lucrările de modernizare fiind încheiate în toamna anului 2010. O jumătate de oră de plimbare cu barca îi costă pe amatori 10 lei.
În trei luni, romaşcanii au scos din buzunar aproape 36 de mii de lei pentru plimbări cu barca.
Modernizat cu 500 de mii de lei, lacul din Parcul Municipal Roman reprezintă un adevărat magnet pentru romaşcani şi nu numai. Acest lucru este dovedit de cifrele reprezentând încasările Administraţiei Pieţelor, Oboarelor şi Bazarului pentru plimbările pe lac, cu cele opt bărci achiziţionate de Primăria Muncipului Roman. De la 1 mai, când lacul s-a redeschis publicului, din plimbările cu barca, Administraţia Pieţelor şi Oboarelor a încasat nu mai puţin de 35.900 de lei. “Aceşti bani s-au încasat de la 3.590 de persoane care au plătit plimbarea, dar, în realitate, numărul vizitatorilor este mult mai mare, pentru că în