Câştigătorul locului al doilea la MasterChef a răspuns chestionarului „ring”. Alex Hora - una dintre cele mai plăcute prezenţe din show-ul culinar - a rămas, după succesul înregistrat, acelaşi individ de treabă, debordînd de energie pozitivă şi modestie.
Încep interviul cu o întrebare din culise: te rog să ne dezvălui câteva din sfaturile practice învăţate de la chefi?
Am avut norocul să cunosc nişte oameni minunaţi la MasterChef, şi aici mă refer şi la cei trei chefi, Sorin, Florin şi Cătălin. Evident că am avut parte de multe sfaturi practice şi totodată utile în bucătărie. De exemplu, am învăţat că organizarea, seriozitatea în tot ceea ce faci în bucătărie, atenţia la detalii în farfurie, proporţia preparatului culinar din farfurie sunt lucruri de care trebuie să ţii cont. Şi ar mai fi multe. Important este că am avut, fiecare, urechi să le auzim şi să le aplicam ulterior.
Despre juriu: „Antipatic nu e nici unul dintre ei. Chef Sorin poate părea...”
Aţi avut multe probe contracronometru: câteva ponturi pentru diminuarea timpului petrecut în faţa aragazului.
Într-adevăr, am avut multe probe contracronometru. Pot chiar să spun că toate au fost ca la Formula 1: adrenalină la maximum. Un pont bun este să îţi porneşti prima oară cuptorul, să te organizezi pe ceea ce vrei să faci şi să începi cu ce durează mai mult în preparare, lăsând pe final ce e mai uşor şi mai rapid de făcut.
Acum, pe bune, care dintre juraţi e cel mai antipatic?
Antipatic nu e nici unul dintre ei. Chef Sorin poate părea cel mai dur din cauza privirii sale de oţel, care de multe ori nu te lasă să înţelegi ce impresie are, ce decizie va lua. Chef Cătălin era mai glumeţ din fire, avea mereu pregătite glume piperate. Iar Chef Florin era mereu foarte exigent, dar asta numai ca să ne motive