O parte dintre candidaţii care s-au înscris la examenul de titularizare, şi-au şi validat fişele şi s-au prezentat astăzi, 30 iulie, în sala de examen, n-au avut puterea să meargă până la capăt, predând lucrările cu opţiunea de a nu fi evaluate.
1.034 candidaţi pentru examenul de titularizare au fost validaţi în sistem la nivelul judeţului, însă azi-dimineaţă, în intervalul orar rezervat prezentării în sală, s-au prezentat 926. Dintre aceştia, aproximativ 10% au plecat din sală predând lucrarea, însă cu opţiunea de a nu fi evaluată, considerând că nota îi va dezavantaja. 11 candidaţi au renunţat, conform declaraţiilor făcute membrilor comisiei, din cauza căldurii, simţind o stare de rău, pentru că sălile de examen au fost supravegheate video, însă nici vorbă de sisteme de aer condiţionat.
Examenul a fost organizat în judeţ într-un singur centru, însă în trei locaţii: Colegiul Tehnic Metalurgic, Şcoala generală „Constantin Brâncoveanu” şi Colegiul Naţional „Ion Minulescu”. Şi lista de discipline a fost lungă, iniţial cuprinzând 48, ulterior rămânând cu una mai puţin, pentru că un candidat singur pe disciplină nu şi-a mai validat fişa depusă în luna aprilie.
Cei mai mulţi candidaţi, ca în mai toţi anii, au fost cei care vor un post de educator – 182, urmaţi de învăţători – 137. Şi educaţia fizică şi sportul a avut pretendenţi – 89, la fel şi alte discipline, deşi lista posturilor titularizabile conţine doar 47 de posturi. Bătaie va fi însă şi pe mare parte din cele 735 de catedre şi fragmente de catedre netitularizabile, care vor fi repartizate în şedinţă publică. Mai mult chiar, cunoscătorii sistemului ştiu că pot „prinde” posturi chiar mai bune în această listă, în plus în prezent existând opţiunea ca, dacă se dovedeşte în timp că postul are viabilitate mai mare de patru ani, în anumite condiţii ocupantul, suplinitor, să poată fi titulari