Chiria uriaşă pe care Primăria Timişoara o plăteşte pentru clădirea în care funcţionează Liceul de Arte Plastice (31.000 de euro pe lună) i-a obligat pe edili să caute o soluţie pentru mutarea instituţiei de învăţământ.
Iniţial, în urmă cu doi ani, s-a încercat mutarea Liceului de Arte în locul Şcolii Generale nr. 9. Elevii, părinţii şi cadrele didactice s-au opus, iar mişcarea a căzut.
Săptămâna trecută, municipalitatea a anunţat că apelează la o dublă mutare. Liceul de Arte Plastice se va muta în locul Colegiului Tehnic de Vest, din zona Iosefin, iar colegiul va fi mutat pe bulevardul Liviu Rebreanu, în locul fostei Generale 9. Decizia a fost supusă la vot în şedinţa extraordinară de consiliu local, marţi, 30 iulie.
Acuzaţii din partea cadrelor didactice, răspunsuri pe măsură
La şedinţa de consiliu local în care s-a luat decizia mutării au participat şi cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Vest, precum şi cadre de la Liceul de Arte Plastice. Dacă reprezentanţii Liceului de Arte sunt de acord cu mutarea activităţii în Iosefin, nu acelaşi lucru se poate spune despre cei ai Colegiului Tehnic.
În momentul anunţării proiectului în plenul consiliului, profesorii de la Colegiul Tehnic au început vociferările, motiv pentru care au fost invitaţi să-şi spună la microfon doleanţele. Din discursurile acestora nu au lipsit acuzaţii dure. „Nu poţi să nu te gândeşti că este vorba de pile, relatii cunoştinţe sau manipulări”, „se distruge o posibilitate de a da Timişoarei specialişti în construcţii, elevii noştri se angajează imediat ce termină şcoala”, „mutarea aceasta este un moft”, au fost câteva dintre afirmaţiile făcute de cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Vest. Conform cadrelor didactice, facilităţile oferite de actuala clădire a Colegiului Tehnic de Vest au fost amenejate de elevi, iar Şcoala Generală 9 nu dispune de laboratoa