Marian Vintilescu, directorul administrativ al UCB, vine cu precizări în ceea ce priveşte şcoala postliceală al cărui preşedinte este. Vintilescu spune că Institutul Universitar “Constantin Brâncuşi” nu are nicio legătură cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi că nu este vorba de o concurenţă neloială. Admite că la specializarea asistent medical generalist din cadrul Şcolii Sanitare “Hipocrate” se pot înscrie şi cei care au promovat bacalaureatul, aşa cum de altfel absolvenţii se pot înscrie tot la aceeaşi specializare din cadrul UCB, dar pe studii superioare. Directorul general are pliante cu şcoala chiar pe biroul său din departamentul administrativ al UCB.
Reporter: Care este situaţia cu această şcoală postliceală Hipocrate?
Marian Vintilescu: Nu face parte din cadrul Universităţii, este o fundaţie non-profit cu membri fondatori, atâta tot, şi eu sunt preşedintele fundaţiei. S-a înţeles greşit probabil că este a Universităţii. Deci este o fundaţie cum funcţionează orice fundaţie, cu membri fondatori, cu capital exact pe legea fundaţiilor şi a asociaţiilor şi care are drept scop domeniul de învăţământ, domeniul de formare. Noi am înfiinţat o şcoală postliceală pe învăţământ preuniversitar, nu universitar. Nu poate fi vorba de concurenţă neloială atâta timp cât fundaţia are un scop foarte clar definit, învăţământul preuniversitar, poate chiar şcolar sau ca orice altă fundaţie.
Rep.: Puteţi fi şi director general administrativ al UCB şi preşedinte al fundaţiei?
M.V.: Vedeţi dumneavoastră, incompatibilitatea, ce are administrarea cu fundaţia?! Administrarea universităţii este una, iar fundaţia este cu totul şi cu totul altceva. Nu are scop lucrativ, este o fundaţie non-profit deci nu văd, dacă dumneavoastră vedeţi vreo incompatibilitate spuneţi-mi şi mie. Conform legii preşedintele unei fundaţii nu este retribuit, este o funcţie o